Veckans musiktips.

Jeff Mangum, live 1997.

Visas i en vecka bara. Så skynda skynda!

/Kristoffer


Uppdatering.

Senaste nytt: Kom hem från London i måndags. Stina kom hem utan förkylning, Kristoffer med. Är i alla fall mycket nöjda med resan! (Londonrapportering och bilder lär dyka upp.)

I morgon (idag och man tittar på klockan) är det röd dag vilket innebär ytterligare ledighet.
Känns som det var längesen man jobbade en hel vecka. Men jag klagar inte.
Har bjudit över syster Emma och Dave på en bit mat i morgon. Hoppas på fint väder och grillning.
Måste komma ihåg att snacka studentpresent till lillebror. (Påminnelse till mig själv.)

På fredag hoppas vi kunna åka iväg till Stockholm och träffa Kristoffers systerdotter för första gången. Hoppas hoppas det blir av!

Slut på dagens sena uppdatering. Godnatt.

/Stina


London!

Just nu håller jag på att sista-minuten-packa. Sista-minuten innan akut läggdags. Flyget som tar oss till London går tidigt, tidigt. Kommer inte bli många timmars sömn i natt.
Ser du två gråa, trötta zombies med ringar under ögonen på Londons gator imorgon - då vet du att det är vi. 

Fyra trevliga dagar i London ska vi ha! Med kära återseenden, shopping, uteliv, parkhäng, museumbesök och annat turistaktigt.
Hörs på tisdag!

/Stina
Auto - en dag?

Om vi skaffar bil någon dag så bör det bli en sån här.

God natt!

Bil!

/Kristoffer


"It was a clear black night, a clear white moon..."

"...Warren g was on the streets, trying to consume".

Ibland är livet på Nikolaigatan lika hårt som peaken på 90-talets hip hop.

Natten mellan lördag och söndag skedde nedanstående ungefär 20 meter från vårt vardagsrumsfönster. Ouch! Men personerna som satt i den vinröda Opeln gick lugnt ifrån platsen efter att ha parkerat den på stolpen. Skumma typer med andra ord. 

Kraschkuriosa: Av ljudet från kraschen att döma trodde jag att det var någon slags raket som sköts, medan Stina trodde att det var något mer åt en bilkrasch.
Stina - Kristoffer 1 - 0.

Bilen som krockade utanför vår lägenhet!

/Kristoffer


Veckans musiktips.

Bearsuit skivomslag Det är glädjande att en av mina favoritskivor finns på Spotify. Skivan bjuder på lika delar tvärföljt som jättedistade gitarrer. Och lite blippande. Och mycket hjärta. Och så väl flicksång som mansstämma.

Team Ping Pong börjar ganska hårt, så om man är sugen på en mjukstart kan jag rekommendera att börja med ytterst vackra I thought you said you were blind (Spotify-länk).

Kuriosa: Bearsuit står även för en av mina bästa livemusiksupplevelser.

Bearsuit – Team Ping Pong (Spotify-länk)

/Kristoffer


Jag och Ingela och Vi.

Läste att min gamla klasskompis Åsa som går på Beckmans har gästläsarna Ingela och Vi hos sig. Ingela och Vi = grymma illustratörer. Såg deras verk för första gången för väldigt, väldigt längesen då de var med på Kobra (eller vad det kan ha varit för SVT-program). Blev lite kär i dem. Har försökt härma dem en gång, nej, inspirerats av dem. Men det blev inte så bra...
Hursomhelst.
Jag = avundsjuk.


 
Animation för NK av Ingela och Vi.

/Stina


Veckans musiktip

..är en video! Eller snarare fyra, men vi börjar med den första.

Det hela handlar om inspelningen av Dan Deacon's Bromst. Gillar ni inte musiken kanske ni gillar det gigantiska trähuset eller naturbilderna (bland annat en ekorre!).Resten av filmerna här. (Självspelade piano i del 2? Ja!)


Konsttips från Kristoffer

Jag skulle kunna tänka mig att byta hjärna med Marc Johns för en dag för att stjäla alla hans ännu ej genomförda idéer. Om det ändå fanns hjärntransplantationer! Damn you tidiga 2000-talets outvecklade medicinteknologi!

Länk och bild:

Marc Johns, ojoj!

/Kristoffer


Vardagsrum = instrumentrum

Uppdaterat: 2009-05-05

Vardagsrum = ett rum fyllt med instrument! Det är i alla fall vad jag är uppvuxen med. Jag och Kristoffer har börjat fylla vårt vardagsrum lite smått. Mest med Kristoffers instrument eftersom han är musikern i boendet. Men min kära lilla leksaksklarinett finns allt med på ett hörn! Köpt i England på en familjeresa när jag var 4 år. (Eller hur gammal var jag mamma?) Ska dessutom ta ner ett piano från Småland när det finns tid och ork. Har fått överta mammas och pappas gamla. Så nu ska jag lära mig spela piano är det tänkt. Wish me luck.

Bildbeviset. Pappa skickade den här bilden på mailen. Jag med klarinetten i England.I övrigt är vardagsrummet ganska tomt än så länge. Har inte hunnit sätta upp något på väggarna än. Knappt så man vill det heller, efter allt slit med spackling och målning. Men jo då - konst ska upp! Så småningom...


Överst: Skoltavla med rådjur.
Nederst: Leksaksklarinetten och andra instrument. Kristoffers gamla trälådor med cd-skivor. Ställde lådan i hörnet, inte bara för att det var fint där - utan för att dölja en massa sladd också. Vi hade ytterligare en sak att dölja, en ful bordslampa. Eftersom vi behövde ljuset i vardagsrummet och därför inte kunde skippa den helt gjorde vi en liten konstnärlig lösning. Resultat: ljusinstallation. Mysfaktor på hög nivå.

/Stina


Inflyttningspresenter!

Tusen tack vänner för alla fina inflyttningspresenter!


Blommor, picknickfilt, liten grill (Kom inte med på bild), hemmaodlad basilika, porslinshund (Inte är det väl en mops Emil?), sällskapsspelet Qube, fyll-i-boken Bibeln - En bok om mina vänner, champagne, David Batras bok Den som inte tar bort luddet ska dö, råttfällor (Tack, men jag hoppas verkligen inte att de kommer till användning C-J), toalettblock för WC, wettextrasor.


Inflyttningsfest och inläggstorka.

Inläggstorkan förklaras här med vara över!

Vi hade i helgen inflyttningsfest vilket var väldigt trevligt. I och med festligheterna blev vi tvungna att köra ett möbelrace vilket bland annat ledde till att vi har två gula lampor i hallen och även en bokhylla. Mycket gutt att kunna ha böckerna tillgängliga istället för i flyttkartonger. Bild kommer så småningom av bokhyllan. Men först inflyttningfest och strandtennis morgonen efter:

Bild av inflyttningsfest och annat
Se fler bilder på Facebook.Prenumerera: RSS 2.0